Receptmegosztó.hu Ahol megtalálod a kedvenc receptedet...

Rakott karfiol csirkemellel

Rakott karfiol csirkemellel

Hozzávalók

40 dkg karfiol
40 dkg csirkemellfilé
1 evőkanál olívaolaj
1 vöröshagyma
1 dl kefir
1 paprika
1 paradicsom
1 kávéskanál pirospaprika

bors
őrölt kömény

Elkészítés

A karfiolt előkészítjük. Megmossuk és szétszedjük apró kis darabokra, rózsáira szedjük. Ha ezzel végeztünk, akkor félpuhára főzzük, majd leszűrjük.

Csirkem ellet csíkokra vágjuk vagy felkockázzuk, amelyik nekünk szimpatikusabb. A hagymával, paprikával és paradicsommal is tegyük ugyanezt.

A hagymának a felét üvegesre pároljuk, az olíva társaságában. Ezután hozzáadjuk a csirkemellet. Néhányat kavarunk rajta, majd felöntjük kb. 100 ml vízzel. Megfűszerezzük borssal, pirospaprikával, köménnyel és természetesen megsózzuk. Ha a hús puha lett, akkor beletesszük a hagyma másik részét, paradicsomot, paprikát. Összefőzzük és kicsit állni hagyjuk.

Fogunk egy tepsit vagy valami hőálló edényt és olajjal meglocsoljuk. Legalulra megy a karfiol fele, majd rá a csirkemell és végül megint a karfiol. A tetejére kefirt kenünk és berakjuk a sütőbe közepesre állítva.

Beküldő

További Szárnyas receptek

Ha a Rakott karfiol csirkemellel recept tetszett talán az alábbi Rakott karfiol csirkemellel ételeket is érdemes elkészíteni.

Küldj be te is receptet!

Schiff Éva receptjeit itt találod!

Schiff Éva további receptjeiből

Ha tetszett Schiff Éva receptje, az alábbiakat is ő osztotta meg.

Küldj be te is receptet!