Receptmegosztó.hu Ahol megtalálod a kedvenc receptedet...

Rakott karfiol csirkemellel

Rakott karfiol csirkemellel

Hozzávalók

40 dkg karfiol
40 dkg csirkemellfilé
1 evőkanál olívaolaj
1 vöröshagyma
1 dl kefir
1 paprika
1 paradicsom
1 kávéskanál pirospaprika

bors
őrölt kömény

Elkészítés

A karfiolt előkészítjük. Megmossuk és szétszedjük apró kis darabokra, rózsáira szedjük. Ha ezzel végeztünk, akkor félpuhára főzzük, majd leszűrjük.

Csirkem ellet csíkokra vágjuk vagy felkockázzuk, amelyik nekünk szimpatikusabb. A hagymával, paprikával és paradicsommal is tegyük ugyanezt.

A hagymának a felét üvegesre pároljuk, az olíva társaságában. Ezután hozzáadjuk a csirkemellet. Néhányat kavarunk rajta, majd felöntjük kb. 100 ml vízzel. Megfűszerezzük borssal, pirospaprikával, köménnyel és természetesen megsózzuk. Ha a hús puha lett, akkor beletesszük a hagyma másik részét, paradicsomot, paprikát. Összefőzzük és kicsit állni hagyjuk.

Fogunk egy tepsit vagy valami hőálló edényt és olajjal meglocsoljuk. Legalulra megy a karfiol fele, majd rá a csirkemell és végül megint a karfiol. A tetejére kefirt kenünk és berakjuk a sütőbe közepesre állítva.

Beküldő

Küldj be te is receptet!

Schiff Éva receptjeit itt találod!

Schiff Éva további receptjeiből

Ha tetszett Schiff Éva receptje, az alábbiakat is ő osztotta meg.

Küldj be te is receptet!